Halid Meşal: İran ile ilişkiler bir an olsun kopmadı

Ct, 13/08/2022 - 11:54

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın yurtdışındaki ofisinin başkanı, Hamas'ın İran ile ilişkilerinin bir an olsun kesintiye uğramadığını ve İran'ın karşılaştıkları zor koşullara rağmen bu harekete desteğinin devam ettiğini vurguladı.

Welayet News  - El Cezire'nin Cumartesi günkü haberine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin yurtdışındaki ofisi başkanı Halit Meşal yaptığı konuşmada Hamas'ın Müslüman Kardeşler hareketiyle ilgili gelişmelere katıldığı iddiasını yalanlarken, Riyad yetkililerinden Suudi Arabistan hapishanelerinde tutuklu bulunan Hamas üyelerini serbest bırakmasını istedi.

İran ve Hamas arasındaki ilişkilerle ilgili olarak Meşal, Hamas ofislerinin Suriye'den çekilmesi kararının bu Filistin hareketi ile Tahran arasındaki ilişkileri etkilediğini ancak bu ilişkilerin, içinde bulundukları zor şartlara rağmen İran'ın Hamas'a verdiği desteği bir an olsun kesintiye uğratmadığını belirtti.

Halid Meşal, Hamas-Suudi Arabistan ilişkilerine ilişkin olarak, Riyad'ın Hamas'a yönelik tavrının değişmesinin net bir nedeni olmadığına da işaret ederek, "Hamas hiçbir ülkeye hakaret etmemiştir ve onların içişlerine karışmamaktadır."dedi.



Yeni yorum ekle