Ensarullah: Yemen'e Yönelik Saldırıları Yöneten Amerika'dır

Cu, 12/08/2022 - 10:16

Yemen Ensarullah Hareketinin resmi sözcüsü, Amerika'nın geçici Siyonist rejimin çıkarlarını güvence altına almak için Yemen'e karşı savaşı yönettiğini vurguladı. 

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi'nin resmi sözcüsü ve bu ülkenin müzakere heyetinin başkanı olan Muhammed Abdüsselam, Moskova ziyaretini hassas ve istisnai bir durum olarak nitelendirdi. 

Muhammed Abdüsselam, el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Yemen halkı olarak uluslararası alanda yaşananlara karşı duruşumuz, en başından beri Amerikan projesinin tehlikesine karşı  oldu. 

Rusya'nın tutumlarında gerçek değişiklikler oldu. Rusya Yemen'in stratejik olarak etkili bir taraf olabileceğini anladı. Yemen'e karşı da bir kuşatma ve saldırı var. Bu nedenle, Rusya da dâhil olmak üzere, Amerikan projesinden zarar gören dünyadaki herkesle birlikte çalışmak bizim hakkımızdır. 

Yemen'e yönelik saldırı sadece Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin işi değildir. Çünkü bu ülkeler Amerika'nın kuklasıdır ve bu saldırılar ABD’nin, İngiltere'nin ve Batı'nın liderliğinde gerçekleşiyor. Washington, İsrail'in çıkarlarına yardımcı olmak için perde arkasında Yemen savaşını yönetiyor. 

İran, Rusya, Yemen, direniş ekseni ülkeleri ve Amerikan hegemonyasından zarar gören ülkeler arasında ortak olan yeni meydan okumalar var. Uluslararası ve bölgesel düzeyde değişiklikler oluyor. Suudi Arabistan da Amerika’nın desteğinin artık garanti olmadığını anladı.’ 

Muhammed Abdüsselam aynı zamanda Yemen’deki ateşkese de değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘İnsani durumla ilgili faktörler nedeniyle ateşkes gerçekleşti, ancak bu, mevcut şartlar altında uzatmayı kabul edeceğimiz son anlaşmadır. 

Yemen’in petrol gelirleri kaçırıldıktan sonra Suudi bankalarına girdi. Biz, Yemen halkının en doğal haklarını talep ediyor ve çalışanların maaşlarının ödenmemesinin milletimize karşı suç olduğuna inanıyoruz.’ 

Yemen Başbakanın Savunma ve Güvenlik konuları Yardımcısı Celal el-Ruveyşan da Amerika'nın Yemen ateşkesindeki rolü hakkında şunları söyledi: ‘Amerika'nın ateşkes sağlama çabasının arkasında bölgedeki stratejik planları yatmaktadır ve bu planın ilki, doğuya giden yolu kapatmak ve Siyonist rejimin güvenliğini korumaktır.’ 

Yemen'de iki aylık ateşkes bu yıl 2 Nisan'da başladı. Ancak BM Temsilcisi 2 Haziran'da, Yemen'deki çatışan tarafların, ateşkesi ana anlaşmayla aynı koşullarla iki ay daha (2 Ağustos’a kadar) uzatmaya karar verdiklerini açıkladı. 

San’a, ateşkesin ikinci iki ayının sona ermesinin ardından Umman'daki kardeşlerin çabaları sonucunda ateşkesi uzatma imkânının sağlandığını, bu nedenle ateşkesin üçüncü kez daha iki aylığına uzatıldığını açıkladı. 

Suudi Arabistan, 26 Mart 2015’ten beri, ABD destekli bir Arap koalisyonunun başında, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını tekrar iktidara getirme bahanesiyle Yemen'e askeri saldırı gerçekleştirerek bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı. 

Bu askeri saldırılarda Suudi koalisyonu hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların, on binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, bu ülkenin altyapısının tahrip olması ve salgınların, bulaşıcı hastalıkların ve kıtlığın yayılmasından başka bir sonucu olmadı. 



Yeni yorum ekle