Reisi: Erbain yürüyüşü uluslararası direniş cephesinin ortaya çıkışıdır

Çar, 10/08/2022 - 19:24

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Hüseyni Erbain yürüyüşünü Aşura kültürünün bir tezahürü ve uluslararası direniş cephesinin ortaya çıkışı olarak değerlendirdi.

Welayet News  - H. 20 Safer 1444 yılına denk gelen 17 Eylül 2022, dünya Şiilerinin üçüncü İmamı Hz. İmam Hüseyin'in (a.s.) Kerbela çölünde şehadetinin 40. günüdür.

İran İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi, Hüseyni Erbain törenine katılmak için bu gün Irak'ın güneyindeki Kerbela şehrine gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı Enformasyon bürosundan yapılan açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyit İbrahim Reisi, Hüseyni Erbain etkinliği çalışanlarıyla yaptığı görüşmede, Erbain yürüyüşü ve Aşura kültürünün dünyadaki en büyük insan topluluğunun hayatta kalması için parlayan bir sembol olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi'nin Erbain etkinliğinin ihtişamlı bir şekilde düzenlenmesi yönündeki beyanatlarına değinen Reisi, bu etkinliğin Hz. Seyyidüşşüheda ve direniş cephesine inananların küresel yükselişinin tezahürlerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi, hükümetin Erbain törenine halkın katılımını kolaylaştırmadaki rolüne değinerek, Erbain hacılarının yolculuğunu kolaylaştırmak için ülkenin tüm iç ve diplomatik kapasitelerinin kullanılması gerektiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle