Ensarullah Lideri: Amacımız Yemen Kuşatmasını Bitirmektir

Çar, 10/08/2022 - 16:48

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, amaçlarının saldırı ve kuşatmayı bitirmek olduğunu belirterek, Yemen halkının her zaman düşmanlarla mücadeleye hazır olması gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, İmam Hüseyin’in (a.s) şehadet yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘İmam Hüseyin (a.s) hakiki İslam’ın ve Peygamber’in (s.a.a) yolunun devamıydı ve İmam Hüseyin’in (a.s) kıyamı da Emevilerin dine karşı darbesiyle mücadele etmekti.

Amerika ve İsrail Yezid'in yolunu sürdürmektedir ve onların saflarında olup onlara hizmet edenler de İbn-i Ziyad ve Şimr gibidir.

Düşmanlarımız bizi küçük düşürmek ve bizi kendi hâkimiyetleri ve esaretleri altına almak istiyorlar, Amerikalılar ve İsrailliler bağımsız ve kimseye bağlı olmayan bir ümmet olmamızı istemiyorlar. Düşmanlar ümmeti saptırmak ve onları düşmanlara itaat eden ve teslim olan kişiler kılmak istiyorlar.

Zamanın Yezidi tehlikesinin kaynağı Amerika, İsrail ve onun paralı askerleridir. Biz de İmam Hüseyin'in (a.s) tutumunu sergilemeli ve teslimiyeti ve zulmü kabul etmemeliyiz. Ümmetin düşmanları, dinî kavramları yok etmek ve ümmetin kendi yönetimlerine karşı gelmemesi için onları yanıltmak istiyorlar. Onlar, sapkın platformlar ve sapkın âlimler aracılığıyla din adına her türlü sapkınlığı meşrulaştırmak, İsrail ile uzlaşmayı ve Amerika'ya açık bir şekilde bağımlı olmayı haklı çıkarmak istiyorlar.

 Amerika ve İsrail, ümmeti hayatın her alanında haklarından mahrum etmek istiyorlar, Amerika ve İsrail'in yaklaşımı, İslam toplumu da dahil olmak üzere insan toplumunu hedef alan ve yozlaştıran şeytani bir yaklaşımdır.

Amerikalılar ve Siyonistler ümmete komplo kurup fitne çıkararak onların dinlerini ve hayatlarını hedef alıyorlar. Düşmanların hâkimiyetini kabul etmek her şeyin yok olması, dünya ve ahireti kaybetmek demektir. Yezid ve Emevîlerin yaklaşımının aynısı günümüzde de ümmet düşmanları tarafından benimsenmektedir ve İslam inancımız İmam Hüseyin’in (a.s) konumunda olmamızı ve düşmanlarla mücadele etmemizi gerektirmektedir.

Amerika’nın komplolarıyla mücadele etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız. Biz, İslam ümmetinin ve karşılaştıkları zorluklarda Irak, Suriye, Lübnan, Bahreyn ve İran'ın yanında yer aldığımızı vurguluyoruz. İşgalci koalisyona da krizden çıkmak, saldırı ve kuşatmayı bitirmek ve komploları durdurmak için ateşkes fırsatını değerlendirmesini tavsiye ediyoruz.

İsrail'in bir direniş grubunu hedef alırken diğer grupları hedef almadığını söyleme taktiği, direniş grupları arasında bölünme yaratmanın aldatıcı bir yoludur ve Filistin direniş gruplarını, İsrail’in bu taktiğinin başarılı olmasına izin vermemeye çağırıyoruz.’

Abdülmelik Husi konuşmasının sonunda Suudi Arabistan'ın hava sahası İsraillilere açık ama Yemenlilere kapalı olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle