Rusya: Ukrayna'daki Bayraktar İHA Fabrikası Hedef Alınacak!

Çar, 10/08/2022 - 11:23

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'da kurulması planlanan İHA üretim fabrikasını vurabileceklerini duyurdu.

Welayet News  - Sputnik haber ajansına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov dün yaptığı açıklamada, ''Türk drone geliştirme şirketi Ukrayna'da bir fabrika kurarsa, Rus ordusu bunu askeri bir hedef olarak görecektir.'' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'da kurulacağı belirtilen Bayraktar İHA üretim tesisi konusunda yaptığı açıklamada, "bu tesisin silahsızlandırılacak hedefler" kapsamına gireceğini söyledi.

Peskov "Elbette derhal silahsızlandırılması gereken obje durumuna girecek böyle bir nesne yaratılması, muhtemelen sadece Ukraynalıların acılarını uzatacaktır. Ancak özel bir askeri operasyonun ulaşmaya kararlı olduğumuz amacından kaçınmaya yardımcı olmayacaktır" dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi "Vasyl Bodnar" daha önce yaptığı açıklamada,  İHA üreticisi Baykar şirketinin Ukrayna'da fabrika kurmayı planladığını ve bunun için şimdiden arazi satın aldığını bildirmişti.

Newsweek'e göre insansız "TB2" insansız hava araçları, savaşın ilk aylarında, özellikle de Amerikan "Himar"larının gelmesinden önce Ukrayna'nın en değerli silahları arasındaydı ve Ukrayna kuvvetlerinin Rusya'nın Donbass'taki ilerlemesini engelledi.



Yeni yorum ekle