Putin Esad'ı Adres Göstermişti; Erdoğan Esad ile Telefonda Görüşecek!

Sa, 09/08/2022 - 16:21

Türkiye gazetesi bugün yayınladığı bir haberde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüşebileceğini iddia etti.

Welayet News  - Türkiye gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen bugünkü haberinde, "Ankara’nın 'Henüz erken' dediği Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydediliyor" diye yazdı.

Erdoğan, Soçi dönüşü ne mesaj vermişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi dönüşü uçakta yanında götürdüğü gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, Suriye konusunda Putin'in ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı olduğunu söylemişti.

 

Soru-cevap kısmında gelen "Suriye ile ilgili bir soru yöneltmek istiyorum. Görüşmede bu konuyu ele aldığınızı söylediniz. Tel Rıfat ve Münbiç’e yönelik olası askeri harekatla ilgili zaman zaman ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ şeklinde açıklamalarınız oluyor. Daha önce Rusya böyle bir askeri harekata karşı çıktığını, çok sıcak bakmadığını açıklamıştı. Bu tavrı devam ediyor mu Sayın Putin’in? Bugün yaptığımız görüşmelerde bu konu hangi çerçevede ele alındı?" sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı vermişti:

"Sayın Putin konuyla ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var. Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak. Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var."



Yeni yorum ekle