İslami Cihad: Savaşı yönetmek için direniş grupları arasında koordinasyon var

Pa, 07/08/2022 - 20:38

Filistin İslami Cihad hareketinin basın ofisi yetkilisi, Siyonist rejime karşı savaşı yönetmek için Filistin direniş grupları arasında "alanların birliği" başlığı altında koordinasyon ve işbirliğinin varlığını duyurdu.

Welayet News  - Siyonist rejim, Cuma günü Gazze Şeridi'ne karşı "Şafak" adlı bir operasyon başlattı ve Filistin İslami Cihadı, bu Siyonist saldırıya karşılık olarak "''Meydanların Birliği''  adı altında misillemede bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, terör rejimi İsrail saldırılarında son 3 günde 6'sı çocuk 32 Filistinli şehit oldu, 215 kişi de yaralandı.

Rai Alyovm gazetesine göre, İslami Cihad Hareketi'nin basın ofisi başkanı Davud Şahab, Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinli gruplar arasında savaşı yönetmek için koordinasyon ve işbirliğine dair birçok kanıt ve ipucu olduğunu ve koordinasyonun devam ettiğini söyledi.

İslami Cihad hareketinin sözkonusu yetkilisi, İsrail işgali tarafından savunmasız Filistin vatandaşlarının evlerinin bombalanmasının, bu rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının genişlemesini ve Filistin direnişine baskı yapma girişimini gösterdiğini de söyledi.

Şahab, sivil evlerin bombalanmasının devam etmesinin direnişten güçlü bir cevapla karşılanacağını vurgulayarak, Seraye el-Quds'un (Kudüsün Kılıcı) şimdiye kadar işgal altındaki Tel Aviv şehrini çok sayıda roketle hedef aldığını vurguladı.

İslami Cihad Sözcüsü, Seraya  el-Kuds'un Filistin cephelerini birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını ve Gazze'nin işgal altında olduğunu işgalci rejime anlatabilmek için bu harekata "Vahda el-Sahat" (Sahaların Birliği) adını verdiğini belirtti.



Yeni yorum ekle