Direnişin roket saldırısında 8 Siyonist yaralandı

Ct, 06/08/2022 - 09:25

Filistin kaynakları, direniş güçlerinin roket saldırıları ve Demir Kubbe'nin Gazze Şeridi'nden atılan roketleri engelleyememesi sonucu 8 Siyonist'in yaralandığını bildirdi.

Welayet News  - Cuma günü, Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hava saldırılarıyla hedef aldı, bu sırada beş yaşında bir çocuk da dahil olmak üzere en az 10 Filistinli şehit oldu ve 80 kişi de yaralandı.

Siyonist geçici rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yanıt olarak, Filistin direniş grupları Cuma akşamı Gazze ve Tel Aviv'in güneyindeki yerleşim yerlerini roket saldırılarıyla hedef aldı.

Kızıl Yıldız Örgütü işgal altındaki topraklara düzenlenen direnişçilerin roket saldırılarında 8 Siyonistin yaralandığını, bunlardan 5'inin Assuta ve Barzalai hastanelerine kaldırıldığını duyurdu.

Aynı zamanda Siyonist ordu bir açıklama yaparak İslami Cihat hareketi tarafından Gazze Şeridi'nden 160 roket ve füze atıldığını, bunların sadece 60'ının Demir Kubbe tarafından engellendiğini ve geri kalanının yerleşimleri vurduğunu itiraf etti.

İbranice yayın yapan haber sitesi Richt Kan da bu konuyla ilgili olarak şu ana kadar Gazze'den işgal altındaki bölgelere 120 roket ve füze atıldığını, Demir Kubbe sisteminin ise ancak 55 füzeyi durdurup imha edebildiğini duyurdu.



Yeni yorum ekle