Nasrallah: Amerika ve İsrail Şeytanın En Büyük Temsilcileridir

Per, 04/08/2022 - 09:38

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde bir konuşma yaptı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri yaptığı konuşmada, Lübnan halkı ve direnişinin şu anda ekonomik cephe ve medya propagandası olmak üzere iki cephede Amerikan-Siyonist düşmanla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Temmuz Savaşı, uluslararası ihanet ve iç bölünmenin gölgesinde yaşadığımız en zorlu savaştı ama biz Allah'a tevessül ettik ve O, niyetlerimizdeki sadakati gördüğü için zaferini bize nasip etti.

Ekonomik kuşatma bir tür savaştır ve buna karşı sabır ve tahammül cihattır. Bu yüzleşmeye cihadi mücadele denilmektedir ve düşman çok yönlü bir savaş dayatmaktadır ve biz bununla farklı şekillerde mücadele etmeliyiz.

Amerika’nın ve İsrail’in bir planı olduğu sürece, onunla askeri, güvenlik, kültürel ve sosyal olmak üzere her türlü düzeyde mücadele edeceğiz. Bugün Şeytan'ın en büyük temsilcileri Amerika ve İsrail'dir ve bu savaş açıktır. Biz bugün iki açık cepheyle karşı karşıyayız ve bunlar, hayati bir öneme sahip olan ekonomik cephe ve siyasi medya cephesidir.

Şu an devam etmekte olan ekonomik ve siyasi bir medya savaşı var. Düşman, kıtlığın arkasında direniş varmış gibi göstererek Lübnan'daki herhangi bir direnişi bastırmak ve Lübnan ulusunu direniş seçeneğinden vazgeçmeye zorlamak istiyor.

Düşman bizi diz çöktürmeye ve çökertmeye çalışıyor. Lübnan halkının cevabı büyük seçimlerdi ve seçim sonuçları düşmanı başarısızlığa uğrattı.

Birkaç gün sonra, Amerikan büyükelçisinin Mısır'dan gaz ve Suriye üzerinden Ürdün'den elektrik getirme konusundaki sahte vaadinin yıl dönümüdür. Aradan bir yıl geçti ama hiçbir şeyin olmadığını görüyoruz. Onlar sözlerinde durmadığı gibi, medya propagandasıyla direnişe karşı kışkırtmada bulunuyor ve direnişi bu olayın sorumlusu olarak gösteriyorlar. Amerika ve Suudi Arabistan ile iyi ilişkileri olanlar, Lübnan halkına mazot, benzin ve un sağlamak için neden herhangi bir adım atmadılar? Amerika sizin müttefikiniz değil mi? Amerika’dan, Lübnan'ın birkaç saat elektrikten yararlanabilmesi için size bir istisnada bulunmasını istemeye cesaretiniz var mı?’

Seyyid Hasan Nasrallah, Amerikan heyetinin Lübnan ziyareti konusunda da zaman oyununa karşı uyardı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Deniz sınırlarının çizilmesi konusunda süreç bir miktar olumludur. İşlerin nereye varacağını görmek için sınır belirleme konusuna biraz zaman vereceğiz ama zaman kısa ve Siyonist rejimin cevabına göre harekete geçeceğiz.

Amerikalılar zaman oyununa dikkat etmelidir. Deniz sınırlarının belirlenmesi konusunda hükümetin ve direnişin duruşu aynıdır.

Lübnan'da iki yaklaşım var. Birincisi, kışkırtma, abluka ve yaptırımlar yoluyla arenayı teslim etmeye yönelik olumsuz yaklaşım, ikincisi ise bizim de içinde olduğumuz, vatandaşlara çözüm ve yardım sağlamaya yönelik yaklaşımıdır.’



Yeni yorum ekle