Hadi el-Ameri: Mevcut krizin tek çözümünün sükunet

Per, 04/08/2022 - 09:16

Fetih koalisyonu başkanı, başbakanın bu ülkedeki siyasi krizi çözmek için kapsamlı bir diyalog kurmak için Irak'ın işlerini ilerletme girişimini memnuniyetle karşıladı.

Welayet News  - Irak Başbakanı Mustafa Al-Kazemi dün, bu ülkedeki mevcut krizden çıkmak için erken seçim yapılmasını ve Şii Koordinasyon Çerçevesi ve Sadr üyelerinin aynı masada toplantısını içeren bir plan sundu.

Şafak News'e göre, Fetih koalisyonunun başkanı Hadi el-Ameri, Mustafa Al-Kazemi'nin siyasi krizden çıkma girişimini memnuniyetle karşıladı ve bir kez daha tüm tarafları sakinleşmeye ve itidale çağırdı.

Ameri yaptığı açıklamada şöyle dedi: Mevcut krizin tek çözümünün sükunet, itidal yaratmak ve müzakere masasına oturmak olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

El Fetih koalisyonu başkanı ayrıca şöyle dedi: Elimiz mevcut krizden çıkmaya çalışanlara açıktır.

Daha önce Irak kaynakları, Irak Fetih koalisyonu başkanı Hadi El-Amiri'nin bu ülkenin Başbakanı Mustafa El-Kazemi ile görüştüğünü duyurmuştu.

Irak'taki siyasi durum, parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık sekiz ay geçmesine rağmen, ülke siyasi güçlerinin yeni hükümetin kurulması ve cumhurbaşkanı ve başbakanın seçilmesi konusunda anlaşmaya varamaması nedeniyle her geçen gün daha karmaşık hale geldi.



Yeni yorum ekle