Çin ordusu, Tayvan adası çevresinde tatbikat başlattı

Çar, 03/08/2022 - 08:17

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a gelmesi üzerine Çin ordusu, adanın çevresinde askeri tatbikata başladı.

Welayet News  - Çin ordusu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretine başlamasından sonra büyük çaplı askeri tatbikat başlattı. Tayvan'ı çevreleyen 6 farklı bölgede başlatılan tatbikatta uzun menzilli gerçek mühimmat ve konvansiyonel füzelerle birlikte tam teçhizatlı J-20 tipi savaş uçakları da yer aldı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretine başlamasının ardından büyük çaplı askeri tatbikat başlattı.

AA'nın Global Times'dan aktardığına göre, PLA'nın Tayvan adası çevresinde başlattığı tatbikat, Pelosi'nin ziyaretine tepki olarak geldi. PLA güçleri, adanın doğusunda başlattığı tatbikatta uzun menzilli gerçek mühimmat ve konvansiyonel füzeler kullandı. Öte yandan, tatbikatta, bölgedeki hava üssünden kalkan tam teçhizatlı J-20 tipi savaş uçakları da yer aldı.

Şinhua haber ajansı ise PLA'nın 4-7 Ağustos'ta Tayvan'ı çevreleyen 6 farklı bölgede bir dizi askeri tatbikat yapacağını duyurdu.

Pelosi ve beraberindeki 5 kişilik Kongre heyetini taşıyan uçak Çin'in tehditlerine rağmen Tayvan'a ulaşmıştı. Pelosi'nin açıklanan gezi programında yer almayan ziyaret, ABD-Çin ilişkilerinde gerilime sebep oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı da Pelosi'nin inişinin ardından ziyareti kınadığını bildirmişti. Çin Savunma Bakanlığı, geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, Pelosi'nin ziyaretinin gerçekleşmesi halinde askeri karşılık verebileceği uyarısında bulunmuş ve "Pelosi Tayvan'ı ziyaret ederse Çin ordusu boş durmayacak" ifadesini kullanmıştı.



Yeni yorum ekle