Amerikan-Arap istihbarat servisleri Irak’ta karışıklığı körüklüyor

Pt, 01/08/2022 - 07:35

Iraklı siyasi analist, Amerikan istihbarat ve medya servisleri ile Basra Körfezi bölgesindeki bazı Arap ülkelerinin Irak'ta fitne yaratma çabaları konusunda uyarıda bulundu ve bu ülkenin siyasi akımlarından uyanık olmalarını istedi.

Welayet News  - El-Malume haber ajansının aktardığına göre Iraklı siyasi analist Haşim el-Habubi, ülkesinin siyasi güçlerinden sağduyuya sığınmalarını, ABD ve bazı Arap ülkelerinin istihbarat servislerinin dolaylı müdahalesine zemin oluşturmaması için sokaklarda gerginlik ve kargaşa yaratmamalarını istedi.

Haşim el-Habubi, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Siyasi farklılıklar ve çelişkiler, güç, tehdit veya diğer şiddet şekilleriyle çözülemez. Aksine, müzakere masasına oturulmalı ve bazı taleplerden vazgeçerek çözüme ulaşılmalıdır."

Iraklı analist, "Gerginliğin tırmanması ve sokak savaşı, kamu güvenliği ve barışı için tehlikelidir. Çünkü ABD'nin ve bazı Basra Körfezi ülkelerinin istihbarat servislerinin fitneyi körüklemek amacıyla müdahalesine zemin hazırlayacağından korkulmalıdır." diye belirtti.

Haşim el-Habubi açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Irak'ın bütün düşmanları batıcı medya üzerinden fitne çıkarmaya çalışıyor ve biz de bu medyanın düşünce çizgisini ve hareket tarzını izleyerek buna şahit oluyoruz."

Irak'ta Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda Sadr yandaşları Cumartesi günü yine meclis binasına saldırmış, bunun sonucunda çok sayıda güvenlik gücü ve protestocu yaralanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle