Ammar Hekim: Haşdi Şabi ile gurur duyuyoruz

Ct, 30/07/2022 - 09:04

Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Ammar Hekim, taraftarlarına hitaben yaptığı konuşmada, ''Haşdi Şabi ile gurur duyuyoruz ve fitnecilerin önünde elimiz kolumuz bağlı kalmayacak.'' dedi.

Welayet News  - Ammar Hekim, Muharrem ayının ilk günü Bağdat'ın Helani meydanında yaptığı konuşmada Haşdi Şabi'nin kahramanlıklarını hatırlatarak, “Bugün Haşdi Şabi askeri ve milli bir kurum ve gurur kaynağıdır.'' dedi.

Seyyid Ammar hekim,  ordu, polis, Haşdi Şabi, Peşmerge, terörle mücadele ve diğer kuruluşların güvenlik ve askeri kurumlarının profesyonel ve ulusal standartlara ve uygun askeri doktrine uygun olarak güçlendirilmesi ve silahların güçlendirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Hekim, geçtiğimiz haftalarda Irak ulusunun çeşitli kesimlerinde ve Irak'ın en geniş sosyal yelpazesinde fitne çıkarmaya yönelik birçok girişime şahit olduklarını belirterek,"Bu sinsi girişimler Irak'a ve ırak halkına zarar vermekten başka bir şey değildir. Irak'ın birliği bizim kırmızı çizgimizdir.'' dedi.

Hekim, sözlerini şöyle sürdürdü:''Tüm ulusal ve hayırsever güçlerden geçmişteki hassasiyetleri ve çatışmaları bir kenara bırakmalarını ve Irak'a ve konumuna yakışır sorumluluk ruhuyla kapsayıcı bir diyaloga girmelerini rica ediyorum.''



Yeni yorum ekle