Yemen’den San'a Havalimanı'nın Yeniden Açılması Çağrısı

Sa, 26/07/2022 - 16:15

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, San'a Uluslararası Havaalanı ve Hudeyde Limanı'nın tamamen yeniden açılması gerektiğini belirtti.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi Meşat'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ateşkesle ilgili son siyasi gelişmeler ele alındı.

Mehdi Meşat gerçekleşen toplantıda şu açıklamada bulundu: "Ateşkesin uzatılması; tüm çalışanların maaşlarının ödenmesi ve saldırgan koalisyonun kestiği tüm hizmetlerin sağlanmasına devam edilmesi taahhüdünü içermelidir."

Yemen konseyi, "Kamu hizmetlerinin kesintiye uğraması Yemen halkının acısını ve ıstırabını daha da ağırlaştırdı ve bu hizmetlerin yeniden başlatılmasını talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, yaptığı açıklamanın devamında, "Tüm çalışanların maaşlarını ödemek için Hudeyde'deki merkez bankası şubesinde özel bir hesap açtık, ancak diğer taraf ve Birleşmiş Milletler bu konuda üzerine düşeni yapmadı. Maaş almak, tüm çalışanların ve emeklilerin doğal hakkıdır." dedi.

Yemen konseyi, Siyonist kanalı TV 13'ün muhabiri tarafından Mekke'ye saygısızlık yapılmasını da kınadı ve bu eylemin Müslüman duygularının açık bir kışkırtması olduğunu ilan etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle