Grossi: İran nükleer silah üretmiyor

Ct, 23/07/2022 - 14:29

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Sekreteri, İran'ın uranyum zenginleştirmesini artırmanın nükleer silah yapma anlamına gelmediğini belirtti.

Welayet News  - Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Sekreteri Rafael Grossi, düzenlediği basın toplantısında, İran'ın nükleer programına atıfta bulunarak, İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin izleme mekanizmalarının bir an önce aktif hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, İran'ın nükleer programının hızla ilerlediği ve Ajansın bu faaliyetler üzerinde çok az denetimi olduğu konusundaki endişelerini dile getirdi.

Grossi, bir muhabirin İran'daki uranyum zenginleştirme yüzdesindeki artışla ilgili sorusuna cevap olarak şunları söyledi: ''Şu anda sahip olduğumuz şey, hem nicelik hem de nitelik olarak çok gelişmiş bir nükleer program. Ancak bu, İran'ın nükleer silah geliştirdiği anlamına gelmiyor.''

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu geçen ay İran karşıtı bir kararı 30 lehte oyla onayladı.

İran'ın Ajans'taki temsilcilik başkanı,  İran karşıtı kararın Yönetim  Kurulu'nda onaylanmasını şiddetle kınadı ve İran'ın buna karşı uygun adımlar atacağını duyurdu ve Ajans'a yönelik politikasını ve yaklaşımını gözden geçirme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle