İran uzaya uydu fırlatacak

Ct, 23/07/2022 - 07:53

İran Uzay Ajansı başkanı, bir uydunun daha uzaya fırlatılmaya hazır olduğunu söylediği açıklamada, fırlatma ekibinin yoğun çabasıyla bu uydunun sonbahar çeyreğinde uzaya fırlatılacağını söyledi.

Welayet News  - Uzayda bulunmanın ve uzay imkanlarını kullanmanın gerekliliğine vurgu yapan Hasan Salariye,  uzayda olmadan ülkelerin egemenliklerinin neredeyse söz konusu olamayacağını  söyledi.

Salariye, artık uzayın ülkelerin egemenliğinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini, örneğin insanların gıda güvenliği ile ilgili çok önemli bir alan olan tarımın yönetiminin günümüzde çok pahalı ve uzayda olmaksızın eksik olduğunu söyledi. İranlı yetkili, ''Uzayda varlık sayesinde, ekim yapılan alan, çeşitli tarımsal zararlılar, kuraklık durumu ve tarım arazilerinin neden olduğu hasar durumu hakkında kısa sürede çok eksiksiz ve yüksek hızlı bir analiz yapabileceğiniz bir alandır.'' dedi.

İran Uzay Ajansı başkanı ayrıca ülkenin uzay alanında bölgedeki durumunun bilgi ve araştırma, özellikle yerli bilgi ve araştırma açısından iyi olduğunu, yaptırımların İran için olumlu yönünün ise özgüvenin artması olduğunu ifade etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle