Beyaz Baretlilerin Suriye’deki Teröristlerle İş Birliği

Sa, 19/07/2022 - 09:38

Rus kaynakları, Beyaz Baretlilerin (Miğferlerin) Suriye'deki teröristlerle işbirliğine dikkat çekti.

Welayet News  - Rus kaynakları, Nusra Cephesi teröristlerinin Beyaz Baretlilerin logosunu taşıyan ambulans ve araçları kullandığını açıkladı.

Hmeymim Hava üssünde Rusya Koordinasyon Merkezi başkan yardımcısı olan Yevgeni Gerasimov yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Nusra Cephesi teröristleri Halep, İdlib ve Lazkiye'nin dışındaki güvenli bölgelere yönelik saldırılarda Beyaz Baretlilerin logosunu taşıyan ambulans ve araçları kullanıyor.

Son 24 saatte 16 havan saldırısı düzenlendi.

Hatırlatmak gerekir ki, Suriye Sivil Savunma Örgütü olarak adlandırılan Beyaz Baretliler, batı tarafından desteklenmektedir ve bu örgüt kendilerini, savaş bölgelerinde sivillere yardım etmek ve onları kurtarmak için gönüllü bir kuruluş olarak nitelendirmektedir.

Suriye Ulusal Savunma Örgütü (Beyaz Baretliler), Batılılar için tarafsız ve insani bir kuruluştur ve hatta bu örgütün faaliyetleri hakkında bir film bile çekmiş ve bu film 2017 yılında en iyi belgesel film olarak Oscar kazanmıştır.

Öte yandan Şam'ın resmi makamları, ana hedefi Suriye hükümetini devirmek olan Beyaz Baretlileri uzlaşmaz muhalefetin bir parçası olarak kabul etmektedir.

Suriye Ulusal Savunma Örgütü (Beyaz Baretliler), 2012 yılında kuruldu ve şu anda çeşitli kademelerinde çalışan yaklaşık 3 bin gönüllü kuvvete sahiptir. Beyaz Baretlilerin faaliyet alanı da Suriye topraklarının hükümet güçlerinin kontrolü altında olmayan veya orada silahlı muhalif grupların aktif olduğu veya teröristler tarafından işgal edilen bölgeleridir. Bu örgütün üyelerinin çoğu, Beşar Esad'a karşı çıkan gruplardır. Aynı zamanda bu örgütün üyeleri Suriye ordusu tarafından birçok kez silahlı unsurlar arasında esir alınmıştır. Bu nedenle bu gerçek, tarafsızlık ve silahsızlık iddiasını soru işaretleri altında bırakmaktadır.

Beyaz Baretlilerin gerçek faaliyetleri hangi alanlardadır?

Beyaz Baretliler, insani yardım eylemlerine ek olarak, Suriye'deki askeri çatışma hakkında haber ve bilgi yayıyorlar. Bu örgüt, defalarca Suriye'deki bazı tesislere yönelik saldırı açıklamasında bulundu ve bu saldırılar konusunda Rusya’yı ya da Suriye’yi suçladı. Şam ve Moskova'yı defalarca okullara ve konutlara saldırmaktan sorumlu tuttu. Ancak bu iddialar, Rusya ve Suriye yetkilileri tarafından her zaman yalanlandı. Aslında bu örgüt, Suriye halkına yönelik terör saldırılarındaki kayıplarla asla ilgilenmiyor.

Beyaz Baretlilerin Suriye'nin Duma kentine yönelik kimyasal saldırıyla ilgili son haberi uluslararası uzmanlar tarafından doğrulanmadan, ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere üç ülkenin Suriye'deki askeri ve sivil tesislere füze saldırısında bulunmasına neden oldu.

Suriye Ulusal Savunma Örgütünün (Beyaz Baretlilerin) bütçesi nereden geliyor?

Beyaz Baretlilerin ana gelir kaynağı bilinmiyor. Elbette bu örgütün kurucusunun, İngiliz ordusunun eski bir askeri istihbarat görevlisi olan “Mayday Rescue Foundation” (Mayday Kurtarma Vakfı) Başkanı James Le Mesurier olduğu bir gerçektir ve hiç şüphesiz Beyaz Baretlilerin bütçesinin bir kısmı bu kuruluş tarafından karşılanmaktadır. Resmi olmayan bilgilere göre İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Almanya hükümetleri ve hatta Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı da Beyaz Baretlilerin finansmanına katkı sağlamaktadır. Avrupa Birliği'ne bağlı bazı sivil toplum kuruluşları da bu örgüte maddi yardımda bulunmaktadır. Tabii ki Suriye Ulusal Savunma Örgütü (Beyaz Baretliler) yetkilileri, paralarının önemli bir bölümünün hayırseverlerin bağışlarından geldiğini iddia ediyor.



Yeni yorum ekle