Abdulmelik el-Husi: Velayet İlkesi, Düşmanlara Karşı Ümmetin Destekçisidir

Pt, 18/07/2022 - 09:31

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Gadir Hum Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada, velayet ilkesinin düşmanlara ve onların tuzaklarına karşı İslam Ümmetinin desteği olduğunu söyledi.

Welayet News Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Husi, Gadir Hum Bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmada, bu bayramı tebrik ederek, Yemen halkının bu günü farklı şehirlerde kutladığını vurguladı.

Abdülmelik Husi şunları söyledi: ‘Velayet Bayramını kutlamak çok önemlidir ve aslında bu Allah'a şükretmektir. Çünkü Allah-u Teâlâ bu bayramda insanlara dini ve nimetleri tamamlamıştır.

Velayet ilkesi İslam ümmeti arasında düşman ve münafıkların nüfuzunu engellemektedir. İslam ümmetinin sapma tehlikeleriyle mücadele edebilmesi için velayet ilkesine ihtiyacı vardır.

Münafıklar, İslam ümmetini, utanç verici İbrahim Anlaşması gibi ışıltılı başlıklarla Siyonistlerle ilişkilendirmek istiyorlar. Tekfirciler, Siyonist düşmanın İslam milletini hedef almak için bir aracıdır.

Biden, bölgeye yaptığı ziyarette, sanki dünyanın ve insanlığın lideriymiş gibi muamele gördü ve o, Siyonizm ile olan bağlantısını açıkça ilan etti.

İslam ümmetinin içinde bulunan düşmanlar ve münafıklar, bu ümmete ve onun karar alma merkezlerine hâkim olmaya ve meseleleri kendi lehlerine bitirmek için bir fırsat elde geçirmeye çalışırlar.

Düşmanlar ve münafıklar, İslam ümmeti içinde İmam Ali (a.s) hakkında olumsuz ve düşmanca bir görüş oluşturmaya çalışıyorlar. Çünkü onlar, İmam Ali’de (a.s) onların yalanlarıyla mücadele eden bir asalet gördüler ve düşmanlar, her şeyi tahrif edebilmek adına Hz. Ali'yi (a.s) İslam Ümmetinden ayırmak için tüm çabalarını kullandılar. Çünkü düşmanlar İmam Ali (a.s) ile irtibatın önemini anlamışlardır.’



Yeni yorum ekle