Biden, Suudi Kralı ve Veliahdıyla Görüştü

Pa, 17/07/2022 - 08:48

Biden, Suudi kralı ve veliahdıyla görüştü; özgürlüğü iddia edenlerin yalanı Cidde'de ortaya çıktı. Cuma günü Tel Aviv'den direkt bir uçuşla Cidde'ye giden ABD Başkanı Es-selam Sarayı'nda Arabistan Kralı ve ardından Bin Selman ve beraberindeki heyetle görüştü.

Welayet News  - El Arabiye haber ajansı verdiği haberde "Joe Biden, Cidde'ye gittikten sonra Es-selam Sarayı'na gitti ve Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'le görüştü. Bu görüşmede Suudi Veliahdı Muhammed bin Selman da vardı.

İnsani değerleri savunmayı iddia edenlerin yalanı ortaya çıktı; Biden petrol yüzünden, özgürlük ve insanlık hakkındaki tantanalı ifadelerinden yüz çevirdi." dedi.

El-Arabiye ayrıca, Suudi Veliahdı Muhammed bin Selman'ın ABD Başkanı'yla ayrı bir görüşme gerçekleştirdiğini ve bu görüşmede iki ülkeden bazı yetkililerin bulunduğunu duyurdu.

Joe Biden sonunda, Melik Selman ve oğlunun sarayına girerek Bin Selman ve beraberindeki bakanlarla ayrı bir görüşme gerçekleştirdi. Suudi Veliahdı ve onun korkunç Cemal Kaşıkçı teröründeki rolü hakkındaki önceki sansasyonel iddialarının tümünden ve hatta bu cinayetin ilk ve asıl sanığı olarak Suudi Veliahdı'yla ayrı bir görüşme yapmadığı iddiasından yüz çevirdi.

Biden daha önce korkunç Kaşıkçı terörünün takibi ve bu cinayetin faillerinin mahkemeye çıkarılmasını istediğini öne sürmüştü, ancak Bin Selman'la yaptığı bu görüşmesiyle bir kez daha başta ABD olmak üzere Batılılar için insanlık ve insan değerlerini ve demokrasiyi savunma iddialarının sadece propaganda ve kamuoyunu aldatma amaçlı olduğu ve gerçekte onlar için tek önemli şeyin Arabistan'ın maddi varlıkları ve ucuz petrolü olduğu gerçeğini kanıtladı.

El-Arabiye ayrıca, beraberindeki heyet olmaksızın Bin Selman'ın Biden'le görüştüğünü duyurdu.



Yeni yorum ekle