Suudi Yetkili: Bin Selman, Katil ve Dünyaya Yönelik Bir Tehdit

Sa, 12/07/2022 - 16:34

Suudi Arabistan'ın üst düzey eski bir istihbarat yetkilisi Joe Biden'ın bu ülkeyi ziyaretinden beş gün önce yayınlanan bir röportajda, Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın "empati duygusu olmayan bir psikopat" olduğunu vurguladı. 

Welayet News  - Suudi Arabistan İstihbarat Teşkilatı eski başkanı Saad el Cabiri, ABD Başkanı Joe Biden'in Riyad ziyaretinden beş gün önce CBS Kanalına verdiği röportajda, Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman’ı, "psikopat" olarak nitelendirdi ve onun tüm dünya için bir tehdit olduğunu söyledi. 

Saad el-Cabiri, Pazar günü yayınlanan bu röportajda şu uyarılarda bulundu: ‘İngilizce kısaltması "MBS" olarak tanınan Muhammed bin Selman, sınırsız kaynaklara sahip bir suikastçıdır. 

Ben, Ortadoğu'da sınırsız kaynaklara sahip bir psikopat, bir katil hakkında uyarıda bulunmak için buradayım. O, hem halkı hem Amerikalılar hem de dünya için tehdit oluşturan biridir. 

O, empatiden yoksun, duygudan anlamayan ve tecrübelerinden hiç ders almamış bir psikopattır ve biz bu katilin vahşetlerine ve suçlarına şahit olduk.’ 

El-Cabiri, 2017 yılı Haziran ayında veliaht prenslik görevinden alınan ve yerine Muhammed bin Selman’ın geçtiği Suudi Arabistan'ın eski veliaht prensi Muhammed bin Nayif'e uzun süre danışmanlık yaptı. El-Cabiri, 2017 yılında Suudi Arabistan'dan Kanada'ya kaçtı. 

El-Cabiri 2020'de, Washington DC'deki bir mahkemede Muhammed bin Selman'a dava açtı ve muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürülmesinden günler sonra Veliaht Prens'in kendisini de öldürtmek üzere Kanada'ya bir ölüm mangası gönderdiğini ileri sürdü ve bir gün Muhammed bin Selman tarafından öldürülebileceğini, çünkü Suudi Arabistan hükümeti ve kraliyet ailesi hakkında hassas bilgilere sahip olduğunu söyledi ve “Bu adam benim öldüğümü görmeden rahat etmeyecektir” ifadesinde bulundu. 

Bu açıklamalar Biden'ın Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine yapacağı ziyaretten birkaç gün önce yapıldı. Beyaz Saray geçen ay şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu ziyaret sırasında Biden'ın Suudi veliaht prensi ile ikili, bölgesel ve küresel meseleleri görüşmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor. 

Biden kısa süre önce Washington Post Gazetesinde yayınlanan bir makalede, ABD istihbarat teşkilatı yetkililerinin ifadesine göre, Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini vermekten sorumlu olan Muhammed bin Selman ile görüşmesini savundu.  

El-Cabiri röportajında ​​Biden'ın bu ziyareti hakkında yorum yapmadı ve Insider dergisinin bu makale ile ilgili görüşlerini belirtmesi talebine Beyaz Saray yanıt vermedi. 



Yeni yorum ekle