Siyonist İsrail: İran Füze Alanında Önemli Gelişmeler Kaydetti

Sa, 12/07/2022 - 10:43

Siyonist rejimin emekli ve mevcut yetkilileri, İran'la karşı karşıya gelme  konusundaki endişelerini defalarca dile getirdiler ve İran'ın savunma yeteneklerinin gelişmesi nedeniyle mevcut durumun daha karmaşık hale geldiğini bildirdiler.

Welayet News  - İşgal rejimi Savaş Bakanlığı'nın eski yetkililerinden Amos Gilad, şunları yazdı: ''İsrail şu anda İran'dan Lübnan, Suriye, Yemen ve bir ölçüde Irak gibi ülkelere uzanan bir ateş kuşağıyla karşı karşıya. Şu anda, yalnızca Lübnan'da bu ülkeye çok fazla güç veren yaklaşık 150.000 füze var.''

İran'ı yöneten yapı ve siyasi sistemin istikrarlı bir yapı ve sistem olduğuna değinen Gilad, Siyonist rejimin artık siyasi gerilimler yaşadığını ve bunun bu rejimin liderlerinin gücünü aşındırdığını ve zayıflattığını vurguladı.

El-Yevm'in Arap analisti "Zuheyr  Endraus" da bir makalesinde Siyonist rejimin İran'ın tepkisinden korkarak bu ülkeye saldırmaya cesaret edemediğini itiraf etti.

İran son yıllarda savunma tesislerini önemli ölçüde geliştirdi. İran 2012 yılından itibaren askeri gücünü artırdı ve bu süreç işgal rejimi İsrail'in kaygısını önemli ölçüde artırıyor.



Yeni yorum ekle