Ukrayna: Ordumuz Ciddi Kayıplar Yaşadı

Pt, 11/07/2022 - 16:32

Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya ile savaşta ülkenin silahlı kuvvetlerinin ağır zayiatlarını ve ciddi bitkinliğini itiraf ederek, "Kiev'in uzun menzilli toplara ihtiyacı var" dedi.

Welayet News  - Ukrayna Savunma Bakanı "Alexey Reznikov", dün akşam  "Wall Street Journal"a verdiği röportajda, Ukrayna ordusunda mühimmatının yüksek zayiat vererek, ciddi aşınma yaşadığını ve yıprandığını duyurdu.

Reznikov, "Askeri birliklerimizi yükseltmemiz, değiştirmemiz ve ayarlamamız gerekiyor çünkü ağır kayıplarımız var. Ortaklarımızdan daha fazla zırhlı araç ve daha fazla silah istiyoruz” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı, "Bazı alanları yeniden inşa etmemiz, tahkimatları güncellememiz ve yeni bir operasyonel strateji planlamamız gerekiyor." dedi.

Reznikov ayrıca kısa menzilli Javelin füze sistemleri ve hafif tanksavar füzelerinin artık Ukrayna silahlı kuvvetlerinin öncelikli teçhizat listesinde olmadığını belirterek, Kiev'in artık uzun menzilli topçu teçhizatına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Öte yandan Rus güçlerinin Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik operasyonlarının devam ettiğini belirten Rusya savunma bakanlığı sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Slovyansk kentinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birliğinin geçici olarak konuşlandığı merkez ile Seramik fabrikasındaki mühimmat deposunun yüksek hassasiyetli silahla vurulduğu bilgisini paylaştı.

Konaşenkov, "Saldırıda 100 kadar Ukraynalı asker, ABD üretimi M-777 obüs için 1000'den fazla roket ve Grad çok namlulu roketatar için yaklaşık 700 top imha edildi." dedi.



Yeni yorum ekle