El-Amiri: Irak siyasi krizinde bir açılım görmeyi umuyoruz

Pt, 11/07/2022 - 12:03

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri önümüzdeki günlerde gerçek bir açılımın gerçekleşmesini ve krizlerin geride bırakılacağını umduğunu ifade etti.

Welayet News  - Hadi el-Amiri, yaptığı açıklamada, "Şehit ailelerinin, Irak milletinin ve İslam ümmetinin Kurban Bayramını tebrik ederim ve Allah'tan milletimize güvenlik, sağlık, hayırlı bir son ve rızkında bir açılım nasip etmesini niyaz ederim." dedi.

Fetih koalisyonu başkanı, "Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde gerçek bir dönüşüme şahit olup tüm krizlerin geçtiğini göreceğiz. İnsanlara hizmet etmeyi bu dünyada ve ahirette kendisine bir iftihar olarak gören ihlaslı insanların da bu yola girmelerini Allah'tan niyaz ediyoruz." diye belirtti.

Son günlerde Irak, yeni bir hükümetin kurulmasıyla ilgili siyasi tartışmalara sahne oldu. Sadr Hareketi, Irak parlamento seçimlerinde oyların çoğunluğunu almasına rağmen hükümeti kurmak için yapılan istişareler sürecinde başarılı olamadı. Siyasi partiler aralarındaki görüş ayrılıklarını henüz çözebilmiş değiller ve hükümet kurulması için önerilerde bulunulmasına rağmen henüz bir anlaşmaya varılamadı.



Yeni yorum ekle