Ensarullah’tan Ateşkes Uyarısı

Ct, 09/07/2022 - 16:28

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, Suudi koalisyonu tarafından sık sık ateşkes ihlallerine atıfta bulunarak askeri operasyonların yeniden başlayabileceği uyarısında uyardı.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat yaptığı açıklamada, "Bizim çabamız, Suudi koalisyonu ve paralı askerleri tarafından tekrarlanan ateşkes ihlallerine rağmen ateşkesi istikrara kavuşturmaktır, ancak her şey değişebilir ve askeri operasyonların yeniden başlayabilir." dedi.

Mehdi el-Meşat, "Yemen halkının acılarını azaltmak, saldırganlığı sona erdirmek ve Yemen ablukasını kaldırmak için kapsamlı bir çözüme ulaşmak amacıyla ateşkesi kabul ettik. Ancak ateşkes kapıları asla açık kalmayacak ve Suudi koalisyonunun bunu Yemen halkına karşı kullanmasına asla izin vermeyeceğiz." diye belirtti.

Yemenli yetkili, "Yemen halkının acısını azaltmak uğruna yolların yeniden açılması için askeri komite aracılığıyla birçok öneride bulunduk. Ama ne yazık ki Suudi koalisyonunun inatçılığı ve muhalefetiyle karşılaştık." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle