Lavrov G20 Toplantısını Terk Etti

Ct, 09/07/2022 - 08:57

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Moskova'yı eleştirmesi üzerine toplantıyı terk etti.

Welayet News  - AFP'ye konuşan diplomatik kaynaklar Lavrov'un ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın video konferans yoluyla yaptığı konuşma sırasında da salondan ayrıldığını aktardı.

Rus bakanın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Rusya'yı kınadığı sırada da salonda olmadığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Batılı müttefikleri Endonezya'nın Bali Adası'nda yapılan zirvede Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sonlandırması için baskıyı artırdı.

Blinken ve Lavrov, 24 Şubat'ta başlayan saldırı sonrası ilk defa aynı ortamda bulundu fakat Blinken Rus mevkidaşı ile birebir görüşmeyi reddetti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Blinken "Burada duyduğumuz sadece Birleşik Devletler'den değil tüm dünyadan gelen tek sesli şiddeti durdurma çağrısıdır," ifadelerini kullandı.

Lavrov ise görüşmek için Washington'ın peşinden koşmayacaklarını söyledi ve Batılı ülkelerin G20 gibi bir platformu küresel sorunlar dışında kullanmasını kınadı.



Yeni yorum ekle