Ensarullah Hareketi Lideri: Düşman el-Cevf’te Kriz Yaratmaya Çalışıyor

Per, 07/07/2022 - 12:33

Yemen Ensarullah Hareket Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, işgalci Suudi koalisyonunun el-Cevf eyaletine odaklandığına değinerek, düşmanın bu eyaletin aşiretleri arasında bir kriz yaratmaya çalıştığını vurguladı.

Welayet News  - Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman, aşiretler ve bu toprakların evlatları arasında bir kriz yaratarak el-Cevf eyaletinin güvenliğini hedef almaya odaklandı.

Önemli olan konu, istikrar ve güvenliğin sağlanması için bu eyaletin evlatları ve özgür aşiretlerinin güvenlik kurumlarıyla işbirliği yapmasıdır.

El-Cevf eyaletinin evlatları, düşmanın bu eyaleti işgal etme girişimleriyle mücadeleye çok yardımcı oldu.

Düşman, el-Cevf eyaletinin evlatlarını tarım ve inşaat refahından uzak tutmak için onların güvende olmasını istemiyor.

Düşmanın planlarını bozguna uğratmak için güvenlik kurumları ile el-Cevf eyaleti sakinleri arasında işbirliği ve olumlu ilişkilerin olması gerekmektedir.

Suudi koalisyonu el-Cevf eyaleti için bir vali atadığında, onun yanında karar verici olması için Suudi bir yetkiliyi de atadı ve Yemen'in kararlarının dışarıdan yani Suudi Arabistan, BAE, Amerika ve İsrail'den alınmasını istedi.

İşgalci koalisyon, milletimizi bağımsızlığı ve onuru olmayan bir millet haline getirmek için vatanımızı işgal etmeye ve yabancıların kontrolü altına sokmaya çalışıyor.’



Yeni yorum ekle