Suriye Halkı ABD Konvoylarına Geçit Vermiyor

Per, 07/07/2022 - 12:28

Suriye yerel haber kaynakları Salı gecesi Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke'deki köylülerin Amerikan askeri konvoyunun geçişini engellediğini bildirdi.

Welayet News  - Suriye resmi haber ajansının (SANA) haberine göre, Haseke'nin doğu banliyölerinde yer alan "El-Mucibara" köyü sakinleri, bölgeden geçmek isteyen 5 zırhlı araçtan oluşan Amerikan askeri konvoyunun geçişini engelledi

Köy sakinleri, Suriye ordusu güçlerinin de yardımıyla bu konvoya karşı gelerek onları bölgeden uzaklaştırdı.

Geçen Cuma günü Suriye ordusuna bağlı askerler, Amerikan askeri konvoyunun Haseke'nin banliyölerinde bulunan "Kabur al-Harance" köyünden geçmesini engellemiş ve onları bu bölgeden uzaklaştırmıştı.

Aralık 2016'da ABD'nin Suriye'deki askeri kolu olan terör grubu "IŞİD"in yenilmesiyle, Amerikan güçleri doğrudan onların yerini aldı ve IŞİD yerine Suriye'nin petrol ve kaynaklarını aynı anda çıkarmaya ve çalmaya başladı.

Haseke'de ve Suriye'nin diğer kuzey bölgelerinde "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak bilinen Washington tarafından desteklenen Amerikan kuvvetleri ve milislerinin işgal ettiği bölgeler, işgalcilerin ve milislerin terörist eylemlerine karşı Suriye vatandaşlarının protestolarına her zaman tanık oluyor.

Suriye hükümeti, Suriye'nin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve Amerikalıların, ülkenin petrolünü yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve varlıklarının yasadışı olduğunu defalarca vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle