Hizbullah: Eksiksiz olarak tüm haklarımızın peşindeyiz

Çar, 06/07/2022 - 20:41

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, denklemin açık olduğunu ve eksiksiz olarak petrol ve diğer tüm haklarını istediklerini vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın kuruluşunun 40. Yıldönümü merasiminde yaptığı konuşmada, denklemin açık olduğunu ve eksiksiz olarak petrol ve diğer tüm haklarını istediklerini vurguladı.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Yeni parlamento Lübnan'da yeni bir dönemin başlangıcıdır ve hükümet kurulursa, milletvekilleri hükümetten çeşitli konularda açıklama isteyebilirler. Ama hükümet kurulmazsa mecliste hiç kimsenin diğer partiyi eleştirme hakkı yoktur.

Bugün durumumuz istisnaidir ve hükümetin en az ön şartla kurulması gerekmektedir. Durumun karmaşıklığı bazı tarafların lehine olsa da hükümetin kurulması zaruri bir konudur ve kesinlikle geçici hükümetten ve başbakandan daha iyidir.

Son ana kadar çaba göstermeliyiz ve biliyoruz ki Amerika ve müttefikleri Lübnan'da hükümet kurulmasını ve ülkemizin barışa doğru ilerlemesini istemiyorlar. Ama biz, ülkenin hükümetsiz yönetilmemesi için hükümet kurmak için içeride cesur adımlar atmalıyız.

Bugün çok önemli bir işimiz var ve o da denizdeki petrol ve gaz zenginliğini geri kazandırmaktır. Bazılarının bu konuda çözümü geciktirmeye yönelik verdiği sözler hiçbir işe yaramıyor. Zaman kaybedemeyiz ve petrol ve gazın Siyonist rejim tarafından çıkarılmasını bekleyemeyiz. Denklem çok açık ve biz eksiksiz olarak petrol ve diğer tüm haklarımızın peşindeyiz. Lübnan zayıf değildir ve haklarını savunabilir.’ 



Yeni yorum ekle