Mahmud Abbas ile Hamas lideri Heniyye yıllar sonra buluştu

Çar, 06/07/2022 - 16:12

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas lideri İsmail Heniyye yıllar sonra ilk kez Cezayir'de bir araya geldi.

Welayet News  - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı, başkent Cezayir'de "kardeşler buluşması" olarak nitelendirilen bir buluşma içinde kabul etti ve her ikisiyle birlikte görüştü. 

Heniye ve Abbas, ayrı birer heyetle Cezayir'in bağımsızlık zaferinin 60. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Cumhurbaşkanı Tebbun'un davetiyle bu ülkeyi ziyaret etti. 

Hamas adına dün yapılan açıklamada, hareketin Cezayir'i ziyaret eden heyetinin kutlama törenlerine katıldığı belirtilmiş ve bu katılımın Cezayir ile Filistin ve Cezayir halkıyla Filistin halkı arasında güçlü bağlantılara ve derin ilişkilere delalet ettiği dile getirilmişti. 

Hamas'ın açıklamasında hareketin, Cezayir'in Filistin'deki direnişe verdiği destekle onur duyduğu gibi bu katılımın aynı zamanda Hamas'ın gerek Cezayir'in yönetimi ve gerekse halkı nezdindeki konumunu, itibarını da ortaya koyduğu dile getirilmişti. 

Cezayir, Filistin halkının özgürlük mücadelesine verdiği desteğin yanı sıra Filistin'deki iç ihtilafların son bulması için de girişimlerde bulundu. Filistin davasıyla ilgili muhtelif etkinliklere de ev sahipliği yaptı. 

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle