OPEC iki ülkeyi işaret etti: Petrol krizinde umutlar İran ve Venezuela'da

Çar, 06/07/2022 - 06:46

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, petrol ve gaz endüstrisinin yıllarca süren yetersiz yatırım nedeniyle "kuşatma altında" olduğunu belirterek tedarikteki sıkıntıların İran ve Venezuela'nın da katılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Welayet News  - Batı, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı operasyonunardından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nü ve müttefiklerini kapsayan OPEC+ üyesi Rusya'ya yaptırım uygulayarak petrol piyasalarını daha da sıkılaştırmıştı. İran ve Venezüella da yıllardır devam eden yaptırımlar nedeniyle tedarikte kısıtlamaya gidiliyordu.

Nijerya'nın başkentindeki bir enerji konferansında konuşan Barkindo, "Ancak, İran İslam Cumhuriyeti ve Venezüella tarafından üretilen petrolün piyasaya sürülmesine tekrar izin verilirse… kapasiteyi artırabiliriz" dedi.

"Petrol talebi arttı"

Barkindo, küresel ısınmayı kontrol altına almaya çalışırken, kapasite yatırımları düşerken ve fiyatlar yükselirken bile petrol talebinin arttığını söyledi.

Nijerya Petrol Bakanı Timipre Sylva, Afrika'nın en büyük petrol üreticisi ülkenin fosil yakıtları terk etmeyeceğini söyledi. Bakan Sylva, "Nijerya'da bizim için fosil yakıt, öngörülebilir gelecekte enerji karışımımızda her zaman bir paya sahip olacak. Şu anda fosil yakıtlardan vazgeçmeyeceğiz. Gazı bir geçiş yakıtı olarak benimsedik" dedi.



Yeni yorum ekle