İran ilaç ihtiyacının yüzde 97'sini ülke içinden sağlıyor

Sa, 05/07/2022 - 16:12

İran İnsani İlaç Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Abdzade, İran ilaç ihtiyacının yüzde 97'sini ülke içinden sağladığını ve bunun ülke için yıllık 1 milyar dolar döviz tasarrufuna neden olduğuu söyledi.

Welayet News  - Eczacılık Sanayi Sorunları Toplantısında konuşan İran İnsani İlaç Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdzade, ''Yüzde 3'lük kısımdan dolayı ise yıllık 1.2 milyar dolar döviz harcanıyor. Ancak bilgi tabanlı firmaların olanakları sayesinde ilaç ham maddesinin tedariğinde de kendi kendine yeterlilik seviyesini elde edebiliriz'' dedi.

Bu yıl Parlamento tarafından ilaç sektörü için 1 milyar dolar bütçe tahsis edildiğini dile getiren Abdzade, ''Bu tutar ilaç sanayiinde doğru biçimde kullanılabilir. Öte yandan bilgi tabanlı firmaların imkanlarından yararlanılarak döviz tasarrufu yapabiliriz ve bu da ilaç ham maddesinin üretiminde bize büyük katkılar sunabilecek potansiyeli barındırıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Abdzade, ''Eczacılık sektörü büyük potansiyele sahip ve devletin finansman ve ilaçların tedariğine ilişkin döviz desteği ile yılda milyarlarca dövizin yurt dışına çıkışını önlenebilir'' diye ekledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle