Rus yetkili, İran'ın BRICS grubuna üyeliğini memnuniyetle karşıladı

Sa, 05/07/2022 - 16:06

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin BRICS grubuna katılmasını memnuniyetle karşıladı.

Welayet News  - Denis Manturov, Yekaterinburg'daki Iinoprom Uluslararası Teknoloji Fuarı'nda İran İslam Cumhuriyeti'nin BRICS grubuna katılmasını memnuniyetle karşıladı. Manturov, İran'ın bilim ve teknoloji alanındaki yüksek yeteneklerini ve çeşitli alanlarda birinci sınıf bilgi birikimine sahip olduğunu söyledi. 

Rus yetkili, İran'ın özellikle sanayi alanında, teknoloji alışverişi ve yeni işbirliği zincirlerinin oluşturulması açısından bu gruba üye ülkeler için faydalı olacağını söyledi. 

Manturov, İran'ın temsilcilerinin de Rusya'nın Yekaterinburg kentinde düzenlenen Iinoprom Uluslararası Teknoloji Fuarı'nda yeni teknolojik başarılar sergilediklerini ve bunun parça, hammadde ve ileri endüstriyel bilgi alanında bu ülkeyi batılı şirketlerin ürünleriyle değiştirmek için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hazar Denizi ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısının sonunda düzenlediği basın toplantısında İran'ın BRICS grubuna üyeliğini destekledi.

Unutulmamalıdır ki İran Dışişleri Bakanlığı geçen hafta bu ülkenin BRICS grubuna üyelik talebinde bulunduğunu duyurmuştu.

BRICS grubu, Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika dahil olmak üzere gelişmekte olan ekonomileri içeriyor ve oluşum fikri 2000 yılına dayanıyor.



Yeni yorum ekle