Gizli Devlet bilgileri siyonist İsrail savaş bakanı’nın odasından nasıl medyaya sızıyor?

Sa, 05/07/2022 - 05:20

Arap haber kaynakları Siyonist İsrail rejimi resmi radyo ve televizyonu kanalı Kan’dan İsrail güvenlik kurumların sızan gizli bilgilerin çok fazla olmasından ötürü Siyonist Savaş Bakanı Benny Gantz’ın bilgileri ifşa eden kaynaklara dair araştırmayı derinleştirecek.

Welayet News  - Gantz dediğine göre söz konusu gizli bilgilerin sızması İsrail’in İran’a karşı belirsizlik politikasına zarar veriyor. 

Öte yandan Siyonist rejimindeki bir takım haber kaynakları İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi’nin Suudi Arabistanlı mevkidaşı Fayyad bin Hamed er-Ruveyli ile Mısır’daki gizli görüşmesini ifşa eden kaynağın da İsrailli olması endişesinin var olduğunu vurguladı. 

Suudi Arabistan yetkilileri defalarca Tel-Aviv’in Arabistan’ın eski Kralı Melik Abdullah’ın tasarladığı Arap Barışı tasarısına bağlı kalacağını bildirmediği sürece Siyonist İsrail rejimi ile doğrudan hiçbir müzakere masasına oturmaya hazır olmadığını iddia etmesine rağmen söz konusu görüşmenin ifşa edilmesi büyük bir öneme sahip. Suudi Arabistan Suudi-İsrail görüşmeleriyle ilgili yayınlanan bilgileri yalanlamaya devam ediyor.

Gantz’ın korkuyla boğuşmasına yol açan ifşa edilen bilgilerden biri de The New York Times’ın Siyonist İsrail rejimi’nin Washington ile mektuplaşmasında Devrim Muhafızları Ordusu’nun yüksek rütbeli subayı Hüseyin Seyyad Hüdayi’nin terörünün sorumluluğunu üstlendiğini belirtmesi oldu. 

İsrail 11 Televizyon kanalı yayınladığı bir raporda İsrail güvenlik servislerinin özel şahıs veya şahıslara karşı ciddi tedbirler uygulamaya dair bir karar almadıklarını ve sadece önümüzdeki günlerde yine olayların ifşa edilmesini önlemeyi hedeflediklerini vurguladı. 

İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz verdiği komutta İran’a dair kapalı kapıların ardında gerçekleşen güvenlik müzakerelerdeki bilgilerin sızdırılmasına yönelik araştırmaların yapılması yer alıyor.

Öte yandan Gatns’ı endişelendiren konulardan biri de İsrail Ordusu ve MOSSAD’ın İran’ın yeni nükleer anlaşmasına dair anlaşmazlığıyla ilgili bilgilerin yayınlanması oldu.

Aynı zamanda Irak hava sınırında düşürülen İHA ve öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı’nın Mısır’a gizli yolculuğu ve rejimin Suriye’ye saldırılarına dair gizli bilgilerin yayınlanmasına dair de araştırmaların başlatılması emri verildi. 

Arap medyasındaki birtakım haber kaynakları Siyonist İsrail rejimi Savaş Bakanı Gantz’ın böylesi bir talimat vermesine yol açacak kadar onu endişelendiren konuların 10 başlık olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle