Türkiye'nin ilişkilerini normalleştirdiği İsrail, Filistin arazilerine zehirli gaz attı

Per, 24/12/2015 - 16:38

Welayet News - Konu ile ilgili Çarşamba günü açıklamalarda bulunan Gazze Tarım Bakanlığına bağlı bitki koruma birimi başkanı Vail Sabit, bazı çiftçilerin işgal uçaklarının arazilerine "pestisit" püskürttüğü yönünde ihbarda bulunduklarını belirtti.

Han Yunus'un kuzeyinde yer alan El-Karara kasabasında ve Deyr El-Belah'ın güneyinde yer alan Es-Salka vadisinde bulunan tarım alanlarının bu kimyasallardan etkilenen alanlar olduğu belirtildi. 

Vail Sabit, Gazze'de bulunan tarım arazilerinde 371 dönümün, Han Yunus'taki arazilerde ise 50 dönümün bu kimyasallardan etkilendiğini belirtti. 

El-Karara'lı çiftçilerden Salih el-Neccar ise kimyasal saldırı sebebiyle 7,4 dönümlük ıspanak ve bezelyeyi kaybettiğini belirtti. Bir diğer çiftçi Vail eş-Şami ise diktiği bütün maydanoz ve fasulyeyi kaybettiğini belirtti. 

İşgal devletinin Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka devam ederken, siyonist işgal devleti Gazze'deki çiftçilerin tarım alanlarına bu tür saldırılar düzenleyerek, su kaynaklarını gasp ederek ve balıkçıların ekipmanlarına el koyarak Gazze halkını açlığa ve susuzluğa mahkum bırakıyor.

 

İslamianaliz



Yeni yorum ekle