Abdullahiyan: Filistin Davası İslam Dünyasının İlk Meselesidir

Pt, 04/07/2022 - 08:00

Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Şam'a giden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Suriye'deki Filistin direniş grupları liderleriyle bir araya geldi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Cumartesi gecesi, Suriye'de bulunan Filistinli grupların liderleriyle yaptığı görüşmede, Filistin davasını İslam dünyasının ilk meselesi olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan bu görüşmede Filistin meselesini İslam dünyasının ilk meselesi olarak değerlendirdi ve İran'ın Filistin halkının direnişini vatanlarının kurtuluşuna ve Kudüs'ün başkentliği altında tek bir Filistin devletinin kuruluşuna kadar savunmada kararlı desteğini vurguladı.

Filistin meselesine göz yumarak kendi iç sorunlarını örtmeye çalışan ve Siyonist Rejime yakınlaşan bazı bölge ülkelerinin yaptıklarından üzüntü duyduğunu dile getiren Emir Abdullahiyan, böyle bir eylemi, Siyonist gasp rejiminin baskı ve saldırganlığına karşı mazlum Filistin halkının davasına ihanet olarak değerlendirdi.

Direniş gruplarının temsilcileri görüşlerini dile getirdiler ve Filistin direnişini savunmadaki desteğinden dolayı İran'ı takdir ettiler



Yeni yorum ekle