Kissinger: Nükleer Anlaşmaya dönmek çok tehlikeli

Pa, 03/07/2022 - 10:01

ABD’nin eski Dışişleri Bakanlarından Kissinger bir röportajında, Nükleer Anlaşmaya geri dönülmesini çok tehlikeli diye niteledi.

Welayet News  - ABD’nin eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, ülkesinin İran’la Nükleer Anlaşmaya geri dönmesini çok tehlikeli olarak tanımladı.

99 yaşındaki Kissinger “The Spectator” sitesine verdiği bir röportajda, ülkenin eski Başkanı Barack Obama zamanında İran’la sağlanan anlaşmayı yeterrsiz ve tehlikeli diye tanımlayarak “Ben bu anlaşmaya ta baştan karşıydım. Ben, İran’la doğruluk testi ve vaadlerinin çok zor olacağını düşünüyordum” ifadesini kullandı.

ABD’nin Dış Politikası alanında üst düzey bir stratejist sayılan Kissinger, ABD’nin söz konusu Nükleer Anlaşmaya geri dönmesi bağlamındaki mevcut müzakerelerle ilgili olarak “Bugünkü müzakerelerin sorunu şu: Ta baştan yetersiz olan bir müzakereye geri dönmek çok tehlikeli olur” şeklinde konuştu.

Kissinger ve Amerikalı diğer politikacılar, Nükleer Anlaşmanın İran’ın bölgesel ve füze gücü dahil bütün güç ve iktidarına tam bir kısıtlama getiremediği için bu anlaşmayı yetersiz olarak tanımlıyorlar.

 



Yeni yorum ekle