Berhem Salih: Filistin, İsrail işgalinden kurtarılmalı

Çar, 29/06/2022 - 09:21

Irak Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, Filistin halkının haklarının iade edilmesi ve ülkenin işgalci Siyonist rejimden kurtarılması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Mukteda es-Sadr  dün yayınladığı bildiride, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in Siyonist rejimle ilişkileri suç sayan bir yasayı imzalamayı reddettiğini ve Siyonist rejimle bir ilişkiyi desteklemekle suçladığını bildirmişti. 

Mukteda es-Sadr’ın iddialarına cevap gecikmedi.

İRNA'da yer alan habere göre, Sadr’ın iddialarına cevap veren Berhem Salih, Filistin meselesindeki tutumunun açık, kesin ve onu desteklediğini belirtti.

Berhem Salih, Filistin halkının haklarının tam olarak gerçekleşmesini ve ülkesinin Siyonist rejimin işgalinden kurtulmasını desteklediğini, bu tutumunu uluslararası-ulusal forumlarda ve BM Genel Kurulu'nda defalarca dile getirdiğini bildirdi. 

Siyonist rejimle ilişkileri suç sayan yasa, "Koordinasyon Çerçevesi" koalisyonunun (Sadr dışındaki Şii partiler) talebiyle geçen ay meclisin son oturumunda değiştirilerek, yeni maddelerin eklenmesi ve bazı maddelerin çıkarılmasına karar verildi.



Yeni yorum ekle