Faysal Mikdad: Türkiye'nin Şeytani Hayalleri Gerçekleşmeyecektir

Sa, 28/06/2022 - 08:58

Suriye Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde etnik temizlik peşinde olduğunu ve Suriye halkının Ankara'nın tehlikelerine karşı birlik içinde olduğunu söyledi.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Pazartesi günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye saldırma girişimini şiddetle eleştirdi ve Ankara'nın herhangi bir değere bağlı olmadığını vurguladı.

Faysal Mikdad, Sputnik Haber Ajansına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Türkiye'nin Suriye'deki eylemleri, en asgari ahlaki değerleri, uluslararası hukuku ve BM şartlarını görmezden gelmenin açık bir örneğidir ve Suriye'nin kuzeyindeki durum felaketin eşiğindedir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etnik temizlik ve Suriye'nin kuzeyinde yeni yerleşim bölgeleri kurulmasını istiyor. Türkiye'nin Suriye'deki varlığı bir işgaldir ve Erdoğan operasyon konusunda ısrar ederse bu bir felaket olacaktır.

Türk rejiminin şeytani hayalleri gerçekleşmeyecektir. Çünkü Suriye halkı, Erdoğan'ın sözünü ettiği tehlikelerle mücadele etmek için birleşmiş durumdadır.

Türkiye'nin ve Batı'nın Suriye'ye yönelik saldırılarını kim haklı buluyorsa vicdanına ve hislerine başvurmalıdır. Çünkü bu başvuru, Suriye'ye destek olmak, işgalci Türkiye'yi kovmak ve siyasi çözüme doğru hareket etmek için bir çözüm yoludur.’

Suriye Dışişleri Bakanı, Osmanlı’nın işgaline değinerek, şunları söyledi: ‘Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyini Türkleştirme politikası yeni değildir. Bu politika, onun uzun yıllardır Arap ülkelerinin kaynaklarını yağmalama konusundaki Osmanlı mirasına dayanmaktadır.

Türkiye, Suriye'nin ekinlerini yağmaladı, ağaçlarını kesti ve suyunu talan etti. Suriye topraklarının Türkiye ve ABD tarafından işgali, Suriye egemenliğinin ihlalidir ve uluslararası hukuk ve Güvenlik Konseyi kararlarına aykırıdır.’

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyinin 30 km içinde güvenli bölge kurmayı ve Tel Rıfat gibi bölgeleri teröristlerden temizlemeyi planladığını açıkladı. Erdoğan, Ankara'nın bu adımla yeni bir aşamaya gireceğini iddia etti.

Öte yandan, Irak ve Suriye, Türk ordusunun hava saldırılarına şiddetle karşı çıkıyor ve bu saldırıları egemenlik haklarının ve toprak bütünlüğünün ihlali olarak nitelendiriyor. Bağdat Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’nin hava saldırılarına yönelik resmi şikâyetini Birleşmiş Milletler'e ilettiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle