Hamas: Biden, Siyonist Rejimin Güvenliğini Desteklemek İçin Bölgeye Geliyor

Pt, 27/06/2022 - 09:40

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Basın Danışmanı, ABD Başkanının Siyonist rejimin güvenliğini desteklemek için bölgeye ziyarette bulunduğunu vurguladı.

Welayet News  - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, el-Cezire Tv kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘ABD Başkanı Joe Biden, Siyonist rejimin güvenliğini ve bu rejimin Filistinlilere karşı bölgeye dâhil edilmesini desteklemek için bölgeye geliyor.

ABD hükümeti, uzlaşma sürecini canlandırmak için ciddi bir çaba göstermiyor.

Filistin, tüm tarihi sınırlarıyla Filistin halkının hakkıdır ve işgalci rejimin Filistin topraklarının bir karışında bile hakkı yoktur.

İşgalci rejim, Hamas'ın elinde bulunan esirlerinin serbest bırakılması için direnişin şartlarını kabul etmelidir.

Siyonist rejim bölge için bir düşmandan başka bir şey değildir ve bu rejimin bazı Arap ülkelerindeki askeri genişlemesi, tıpkı bu rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin Filistin meselesinin ve uzlaşmacı ülkelerin zararına olması gibi, Filistin meselesinin zararınadır.

Hamas ile herhangi bir Arap ülkesi arasında hiçbir ihtilaf yoktur. Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yerini almaya çalışmamaktadır ancak bu örgütün mevcut liderliği direniş gruplarıyla ortaklık kurmaya inanmamaktadır.’



Yeni yorum ekle