Hazali’den Reform ve Parlamento seçimleri çağrısı

Pa, 26/06/2022 - 14:41

Irak'taki Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, Sadr grubu milletvekillerinin istifasını takiben durumun karmaşıklığına atıfta bulunarak yeniden seçim çağrısında bulundu.

Welayet News  - Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri Kays el-Hazali, "Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sadr grubunun temsilcilerinin istifasının ardından ülkedeki siyasi süreç daha karmaşık hale geldi. Öyleyse bir hükümetin kurulmasını nasıl bekleyebiliriz." dedi.

Kays el-Hazali, "Her iki durumda da seçim sonucu, hükümetin oluşumunun kolayca gerçekleşmesi için iyi koşullar sağlamadı ve başbakanın seçilmesi konusunda anlaşmak zor." diye belirtti.

Asaib-i Ehli Hak Hareketi lideri, "En doğal adım, seçim yasasının değiştirilmesi, elektronik oylamanın kaldırılması ve Yüksek Seçim Komisyonu'nda önemli değişiklikler yapılması koşuluyla, seçimin yeniden yapılmasına yönelik siyasi bir anlaşmadır." açıklamasında bulundu.

Kays el-Hazali, "Geleceğin hükümeti hizmetkar olmalı ve önceliklerinden biri temel hizmetler ve iş fırsatları veya alternatifler sağlamak olmalıdır. Gelecekteki hükümetin önceliklerinden bir diğeri de ekonomi olmalıdır." dedi.



Yeni yorum ekle