El Husi, Suudi Koalisyonunu Uyardı: Daha Acı Verici Darbeler Alacaksınız

Cu, 24/06/2022 - 10:04

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, işgalci Suudi-BAE koalisyonunu Yemen halkına saldırmaya ve bu ülkenin halkını kuşatmaya devam ettiği sürece daha sert, daha büyük ve daha acı verici darbeler alacağı konusunda uyardı.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Perşembe günü bazı Yemenli komutanların mezuniyet töreninde şunları söyledi: ‘Bu ülkenin güçleri zalim düşmanla mücadele edecektir.

Ordu komutanları, silahlı kuvvetlerin diğer kahramanları, halk komiteleri ve güvenlik güçleri gibi, düşmanların komplolarıyla mücadelede sağlam kalelerdir.

Bugün Yemen, uluslararası bir komployla karşı karşıyadır. Bu komplo, Yemen topraklarıyla sınırlı değil, tüm İslam ümmetini kapsamaktadır.

Muhammed Ali el-Husi, işgalci Suudi-BAE koalisyonu ülkelerine hitaben şu uyarılarda bulundu: ‘Ülkemizi işgal edenlere şunu söylüyoruz: “Milletimize ne kadar saldırır ve onlara kuşatma uygulamaya ne kadar devam ederseniz, daha çetin, büyük ve acı verici darbeler alacaksınız.”

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı sözlerine şöyle devam etti: ‘Yemen güçleri düşmandan ve onun komplolarından korkmuyor ve Allah'a inanıyor ve O’na güveniyor. Düşman ise ABD ve İsrail'e güveniyor. Güçlerimizin silahı iman ve sabırdır, ama düşmanlar Amerika silahına inanmaktadır.

Yemen güçleri, Yemen'i tehdit eden tehlikelerle mücadele etmeye devam edecektir.’

Muhammed Ali el-Husi, geçen Haziran ayının sonlarında, geçici ateşkes kararının hükümlerini uygulamadığı için Suudi koalisyonunu eleştirmişti.

El-Husi şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Devam eden kuşatma ve Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi himayesinde resmi bir belge sayılan ateşkes hükümlerinin uygulanmasının reddedilmesi, açlığın Yemen halkına karşı kasıtlı olarak bir silah olarak kullanılması suçunu vurgulamaktadır.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümetinde savunma konularından sorumlu başbakan yardımcılığı yapan Celal Ruveyşan da geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Ateşkesin ilanından bu yana, Suudi koalisyonunun ateşkesi ihlal ettiğine ve bu koalisyonun ateşkesin maddelerine bağlılık göstermediğine dair kanıtlar var.’

Çatışmanın ve yedi yıllık kuşatmanın sona erdirilmesi umuduyla 2 Nisan'da başlayan Yemen ateşkesi, işgalci koalisyonun sürekli bu ateşkesi ihlal etmesi gölgesinde 2 Haziran’da yeniden uzatıldı. Aynı zamanda, ateşkes şartlarını değerlendirmek ve Taiz şehrinin yollarını yeniden açmak için San’a hükümeti ile Riyad'a bağlı hükümet arasında Ürdün'de iki tur görüşme gerçekleşti.



Yeni yorum ekle