Hizbullah, Kasım Süleymani’nin 33 Günlük Savaştaki Rolünü Açıkladı

Çar, 22/06/2022 - 08:17

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, “Hizbullah, 2006'daki 33 günlük savaş sırasında karada ve denizde Siyonist rejimi şaşırttı. Direniş ekseni komutanı Şehit Kasım Süleymani, bu başarılı operasyonlar için benzersiz imkânlar ve teçhizatlar sağladı” dedi.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu hareketin kuruluşunun 40. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Lübnan Hizbullah'ının olası herhangi bir savaşa karşı sürekli hazır olması, Siyonist rejimi Lübnan'a karşı yeni bir askeri saldırı başlatma konusunda aciz hale getirdi.

 

Hizbullah, 2006'daki 33 günlük savaş sırasında karada ve denizde Siyonist rejimi şaşırttı. Direniş Ekseni Komutanı Şehit Kasım Süleymani, bu başarılı operasyonlara benzersiz imkânlar ve teçhizatlar sağladı ve Onun İsrail’in saldırıları sırasında Direnişin Operasyon Odası'ndaki varlığı düşmanı şaşırttı.

Lübnan Hizbullah'ı da dikkatli planlama ve çeşitli askeri bölgelerde kapsamlı konuşlanma ile düşmanı şaşırtmış ve bu hareket, çeşitli birimlerini askeri açıdan bağımsız birlikler haline getirmiş ve bu bağımsız birlikler Siyonist rejimin kapsamlı saldırıları karşısında durabilmiştir. Bu eylemler, ilham verici ve müstesna komutan Şehit İmad Muğniye’nin girişim ve düşüncelerindendir.

İsrail'in 2006'da Lübnan'ı işgalinden bu yana bu rejim, Lübnan'a karşı yeni bir askeri saldırı başlatamadı. Çünkü Lübnan Hizbullah’ı hatta savaş boyutuna ulaşsa bile her türlü mücadeleye ve karşı karşıya gelmeye hazırdır.

Eğer Hizbullah direnişinin hazırlığı olmasaydı İsrail, siyasi fidye ve saha kazanımları elde etmek için Lübnan'a saldıracaktı.

Hizbullah'ın parlamento faaliyetleri 1992'de başladı ve bu hareket yasaları etkilemeyi ve temsil ettiği bölgelere hizmet etmeyi başardı. Ancak 2005 yılına kadar hiçbir hükümete katılmadı. 

Sosyo-ekonomik krizin nedenleri sadece terörizm ve ABD’nin komplosuyla sınırlı değildir.

ABD'nin Lübnan'a karşı komplosu da sadece bu ülkedeki ekonomik ve sosyal krizle sınırlı değildir ve bu komplo, her düzeyde kapsamlı hükümet yolsuzluğunu ve yolsuzluğu destekleyen mezhep ve grupların sisteminin doğasını da kapsamaktadır.

Hizbullah'ın büyüme sürecinin ve büyük zaferlerinin üzerinden kırk yıl geçti ve bu başarılar, Siyonist Amerikan projesinin yenilgisi, bölge halkının uyanışı ve Filistin ve Kudüs davasının dirilişi gibi bölgedeki önemli gelişmelerle aynı zamana denk geldi.’

Lübnan Hizbullah’ı, 1980'lerin başında Lübnan'da ortaya çıkan Lübnan’ın bir direniş hareketidir. Lübnan halkının çoğunluğu tarafından desteklenen bu hareket, Lübnan'daki Batı emperyalist etkisinin ortadan kaldırılması, İsrail işgaline karşı mücadele ve Lübnan'da bir halk hükümeti kurulması gibi hedefleri, hedeflerinin başına koymuştur. 

Siyonistlerin 1982'de Lübnan'ı işgal etmesi ve ülkedeki bazı iç partilerin Lübnan'ı İsrail'e teslim etmek için işgalcilerle işbirliği yapmasının ardından Hizbullah resmen varlığını ilan etmiş ve işgalle mücadele sürecinde direniş yaklaşımını benimsemiş ve nihayetinde 2000 yılında Siyonistleri rezil bir şekilde Güney Lübnan'dan kovmuştur.

Hizbullah'ın işgalci rejime karşı iki savaşta gösterdiği askeri yeteneklerin ardından, Lübnan direnişi artık dış tehditler karşısında caydırıcı bir güç kazanmıştır.

Bu gücün elde edilmesi, Lübnan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün daha fazla korunmasına neden olmuştur. Hizbullah'ın Lübnan'daki askeri ve silah gücü, her şeyi kapsayan bu caydırıcı gücün oluşmasının kaynağıdır.



Yeni yorum ekle