Suriye'deki Terör Saldırısını IŞİD Üstlendi

Sa, 21/06/2022 - 14:02

Pazartesi günü Suriye ordusuna ait bir otobüse yapılan terör saldırısını IŞİD terör örgütü üstlendi.

Welayet News  - Teröristler dün kuzeydeki El Rakka vilayetinde Suriye askerlerini taşıyan bir otobüse saldırdı. Bu saldırıda 13 Suriyeli asker hayatını kaybetti 2 asker de yaralandı.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor ilinde kısa süre önce teröristler bir yolcu otobüsüne saldırdı, en az üç sivili öldürdü ve 20'den fazla kişiyi de yaraladı.

Suriye kaynaklarına göre bu ülkedeki terör hareketleri Amerikan terör güçlerinin desteğinden kaynaklanmaktadır; Bu unsurlar bir bakıma kuzey Suriye'de IŞİD teröristlerini eğitiyor. ABD ordusu, RPG'ler ve roket güdümlü el bombaları kullanarak IŞİD unsurlarını belirlemek için yoğun bir eğitime başladı.

ABD ordusu ve ona bağlı terör unsurları, uzun süredir Suriye'nin kuzeyinde ve doğusunda yasadışı bir şekilde varlığını sürdürüyor ve ülkenin petrol kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra bu bölgelerdeki Suriyelilere ve güçlere karşı da harekete geçiyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad geçtiğimiz günlerde ABD'li işgalcilere Suriye'yi derhal terk etmeye çağırdı ve ABD'nin Suriye'deki varlığının yasadışı olduğunu vurguladı. ABD, Suriye'deki teröristlerin en büyük destekçisidir.



Yeni yorum ekle