Haniye: Direniş, Filistin Milletinin Demir Kubbesidir

Pt, 20/06/2022 - 11:55

Hamas Hareketi'nin siyasi büro başkanı Filistin sorununun geleceğinin ele alınması çağrısında bulunarak, "Direniş, Filistin halkının demir kubbesidir." dedi.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Pazar günü yaptığı açıklamada Filistin'in geleceği için stratejik bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Filistin medyasının aktardığına göre, Gazze'deki Ummah Üniversitesi'nde konuşan İsmail Haniye, "Gazze ve Batı Şeria'daki direniş, tutsakları, Kudüs'ü, Batı Şeria'yı ve Yeşil Hat içindeki Filistinlileri destekleyen bir demir kubbedir." dedi.

Hamas'ın siyasi büro başkanı, uzlaşmaya karşı çıkmak, Filistin halkını desteklemek ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek için stratejik koalisyonların kurulması çağrısında bulundu. Haniye, Filistin halkının birliği çağrısını yineleyerek, onları Filistin stratejisi üzerinde anlaşmaya çağırdı. Bu şekilde iç bölünmelerin üstesinden gelineceği, milli cephenin ve ilkelerinin şekilleneceğini belirtti.

İsmail Haniye'nin belirttiğine göre, bugün Arap veya İslam dünyasında veya bölgesinde oluşan dönüşümlerden en iyi şekilde yararlanılması gerekir. Böylece bu stratejik düzenlemeyi iyi formüle edilebilir ve düşmanla gerçekleşen çatışma iyi şekilde yönetilebilir.



Yeni yorum ekle