İran: Dünya yeniden kutuplaşmaya doğru gidiyor

Pa, 19/06/2022 - 13:55

İslam İnkılabı Lideri Askeri 1. Danışmanı “Amerika’nın tek süper güç olma stratejisi başarısız kaldı. Dünya, kutuplara ayrılma yolunda ilerliyor”dedi.

Welayet News  -  İslam İnkılabı Lideri, Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı İmam Hamenei’nin Yardımcı ve Askeri 1. Danışmanı General Seyyid Yahya Rahim

Safavi, Merkezi eyalet Zıraat Cihadı Teşkilatında düzenlenen bir tplantıda yaptığı konuşmasında günümüz şartlardaki güç dengelerini değerlendirdi. General Rahim Safavi konuşmasının bir bölümünde, cihat kültürü ve cihadi yönetim biçiminden söz ederken “Her devlet ve her hükümet kendi siyasi düşüncesine uygun bir genel kültür oluşturur.

Örneğin eski devrik şah Pehlevi döneminde batının yoz külütürünü yayma çabası var. Bu da Müslüman halkımızın milli ve islami değerlerine aykırı bir durum. Ve cihadi hareket kendiliğinden oluştu” dedi. Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı 1. Danışmanı General Rahim Safavi daha sonra ABD’nin güç hegemonyası biçimlendirilmesi ve dünyann tek süper gücü olma stratejisine değinerek “Amerika’nın bu stratejisi başarısızlığa uğradı. Dünya artık yeniden kutuplaşmaya doğru gidiyor. Örneği de, Rusya ile Ukrayna arası savaş” diye konuştu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle