Emir Abdullahiyan: Siyonist rejim tüm bölgede terör ve sabotajın sebebidir

Pa, 19/06/2022 - 09:27

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BAE'li mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, işgalci rejimin Kudüs'teki varlığının bölgede istikrarsızlığa ve güvensizliğe neden olduğunu ve tüm bölgede terör ve sabotajın asıl sebebi olduğunu söyledi.

Welayet News  - İRNA'ya göre, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ikili, bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşmek üzere dün akşam BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed ile bir araya geldi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasında komşularla ilişkilerin  önceliklerine değinen Emir Abdullahiyan, iki ülke yetkilileri arasındaki görüşmeleri ve ikili istişareleri artırmaya vurgu yaparak, bunu iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve genişletilmesi için bir temel olarak değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti, komşuları ve bölge için güvenlik ve ilerleme sağlamak istiyor ve yabancıların müdahalesini ve varlığını bölgenin güvenliğine zararlı olarak görüyor" dedi.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan da, İran ve BAE yetkilileri arasındaki düzenli istişareleri memnuniyetle karşıladı ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmedeki karşılıklı çıkarlarına atıfta bulundu.

BAE dışişleri bakanı, BAE'nin topraklarından BAE'nin komşu ülkelerine karşı herhangi bir yıkıcı eyleme izin vermeyeceğini ve her zaman komşularının güvenliğini düşüneceğini vurguladı.

İki taraf, iki ülke arasında devam eden temas ve istişarelerin yanı sıra yaptırımların kaldırılmasına yönelik müzakerelerin son durumunun gereğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan da BAE mevkidaşını Tahran'ı ziyaret etmeye davet etti.



Yeni yorum ekle