Afganistan’ın kuzeyinde camide patlama

Cu, 17/06/2022 - 20:51

Bir Taliban yetkilisi, Cuma günü Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bir camide meydana gelen patlamada en az bir kişinin öldüğünü ve yedi kişinin de yaralandığını söyledi.

Welayet News  - Taliban tarafından atanan Kunduz polis şefi sözcüsü Obeydullah Abedi, Cuma namazı için İmam Sahib semtindeki camide, oraya yerleştirilmiş bir patlayıcının patlaması üzerine onlarca insanın toplandığını söyledi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı ve soruşturma başlatıldı. Son zamanlarda, İslam Devleti grubunun Horasan Eyaletindeki İslam Devleti olarak bilinen bölgesel kolu, ülke genelinde camilere ve azınlıklara yönelik saldırıları artırdı.

2014’ten beri Afganistan’da faaliyet gösteren IŞİD üyesi, ülkenin yeni Taliban yöneticilerinin karşı karşıya olduğu en büyük güvenlik sorunu olarak görülüyor. Geçen Ağustos ayında Kabil’de ve ülkenin başka yerlerinde yönetimi ele geçirdikten sonra, Taliban doğu Afganistan’daki IŞİD karargahına karşı kapsamlı bir baskı başlattı.

Geçen ay Kabil’in başkentindeki bir camiye düzenlenen benzer bir saldırıda en az beş kişi öldü ve 22 kişi yaralandı. Nisan ayında, yine Kabil’deki Halife Ağa Gül Can Camii’nde Cuma namazı sırasında meydana gelen güçlü bir patlamada en az 10 kişi öldü. insanları ve 30 kadar kişiyi yaraladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle