Beşar Esad: Suriye ve Rusya Aynı Düşmanla Mücadele Ediyor

Cu, 17/06/2022 - 20:35

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus ve DHC heyetiyle görüşmesinde, Rusya ve Suriye’nin aynı düşmana karşı mücadele verdiğini söyledi.

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün Rusya Federasyonu ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden (DHC) gelen heyeti kabul etti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya göre; Görüşmede ortak heyet, Donbass bölgesindeki durum, Rusya’nın bu bölgede  gerçekleştirdiği özel askeri harekatın son gelişmeleri ve sakinlerin geri gönderilmesi için harcanan çabalar hakkında Beşar Esad’a bilgi verdi.

Devlet Başkanı Esad, Donbass bölgesinin en büyük bölümünü kurtardıkları için delegasyon üyelerini tebrik ederek, Rusya ve Suriye’nin aynì düşmana karşı mücadele verdiğini, oradaki teröristleri ve Neo-Nazileri ABD’nin yönettiğini vurguladı.

Asıl ve en büyük mücadelenin, kendisini merkez olarak gören ve dünyayı kendi çıkarlarına göre yönetmek isteyen Batı’nın izlediği hegemonik politikalara karşı mücadele olduğunu belirten Esad, bu nedenle, egemenliğini savunan ülkelerin konumlarını güçlendirecek ve halklarının çıkarlarını gerçekleştirecek şekilde birbirleriyle güçlü ilişkiler kurması gerektiğini söyledi.

Beşar Esad ayrıca, Suriye'nin Donetsk Halk Cumhuriyeti ile ilişkileri siyasi bir düzeye çıkarmak için çalışma baştmaya hazır olduğunu duyurdu.

Heyet üyeleri, Suriye ile ekonomik işbirliğinin ve Suriye halkıyla kültürel ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.

Öte yandan Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) lideri Denis Puşilin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın DHC’yi tanıma sürecini resmi olarak başlattığını belirtti.

DHC heyetinin Suriye’nin başkenti Şam’da Esad tarafından kabul edildiğini aktaran Puşulin, "Suriye Devlet Başkanı, görüşme sırasında, cumhuriyeti tanıma sürecinin resmi olarak başladığını duyurdu. Bizim açımızdan her alanda tam kapsamlı ilişkilere hazırız." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise, Suriye yönetiminin Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk'ı tanımasını Moskova'nın "memnuniyetle karşılayacağı" mesajı vermişti.

Rusya, 21 Şubat'ta Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanıma kararı almıştı.



Yeni yorum ekle