"Batı, Teröristlerin Suriye Halkına ve Suriye’nin Altyapısına Saldırmasını Destekliyor"

Cu, 17/06/2022 - 10:06

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için Rusya ve Suriye'nin dördüncü ortak toplantısında, Batı’nın, Suriye altyapısını hedef alması için teröristleri finanse ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Suriyeli Mültecilerin Dönüşü Konferansını takip etmek için dördüncü izleme toplantısı çalışmaları çerçevesinde Suriye ve Rusya Koordinasyon Heyetleri Toplantısı dün sabah Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer insani yardım kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Suriye Bakanlar Koordinasyon Komitesi Başkanı ve Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf, bu toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Suriye ve Rus koordinasyon heyeti, çok sayıda Suriyeli mülteci ve sığınmacıyı ülkelerine geri getirmek için çalışıyor. Bu Suriye için bir önceliktir. Suriye ve Rus ortak kurumunun kuruluşundan bu yana ülkelerine dönen mülteci sayısı 2,5 milyonu aşmıştır.

Türk işgalciler teröristleri desteklemeye ve Suriye'nin servetini çalmaya devam ediyor. Türkiye'nin sözde güvenli bölge oluşturma kararı da bir işgaldir. Öte yandan, Suriye halkının çektiği acıların ve ülkelerinin doğal kaynaklarından mahrum kalmalarının temel nedeni Amerikalı işgalcilerdir.

Suriye, terörle ve işgalle mücadeleye devam edecek ve tüm mültecileri ve yerinden edilmiş kişileri ülkelerine geri getirme çabalarını sürdürecektir ve aynı zamanda Suriye'de yeniden yapılanma süreci de devam etmektedir.’

Rusya Bakanlar Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Ulusal Savunma Yönetim Merkezi Başkanı General Mikhail Mizintsev de bu toplantıda şunları söyledi: ‘Moskova, Suriye’de hayatın normale dönmesi ve terörle mücadelenin yanı sıra Batı’nın yaptırımlarıyla mücadelede Suriye'ye tam destek sağlamaya devam edecektir.

Batı'nın Suriye'ye yönelik yasa dışı yaptırımları, mülteci ve sığınmacıların bu ülkeye geri dönüşünü engellemenin yanı sıra Suriye halkının acı ve sıkıntılarını arttırmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve ortakları, bu ülkeye insani yardım ulaştırma konusunda Suriye ile işbirliği yapmayı reddediyor ve el- Rakban mülteci kampını terörist toplamak için bir üs olarak kullanıyor.

Af emri ve Suriye hükümetinin Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü kolaylaştırmaya yönelik eylemleri başarıyla sonuçlanacak ve çok sayıda Suriyeli mültecinin ülkelerine dönmesine yol açacaktır.’

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat da bu toplantıda şunları vurguladı: ‘Suriye, tüm mültecileri ülkelerine geri getirmek için çabalarını sürdürmektedir.

 

Vahşi Batı, Siyonist rejimin geçtiğimiz günlerde Şam Uluslararası Havalimanı'nda sivil bir tesisi hedef alan suç ve cinayeti karşısında sessiz kaldı. Batı'nın sözde Brüksel Konferansında yaptığı şey, Suriye halkını ve altyapısını hedef almak için teröristlere para göndermektir.’

Suriye Dışişleri Bakanı, Ankara'nın bu ülkedeki işgalci eylemlerine değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Recep Tayyip Erdoğan'ın sözde güvenli bölge oluşturmadaki amacı, Türkiye tarafından eğitilmiş teröristleri barındırmaktır. Biz, dünyadaki tüm ülkelerden Erdoğan'ın hırs ve emellerini desteklememesini istiyoruz.’



Yeni yorum ekle