Ayetullah Arafi: Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti, Halkın Dini Duygularını Dikkate Almalı

Cu, 17/06/2022 - 09:38

Kum İlahiyat Medresesi’nden yapılan açıklamada: “Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti, halkın dini duygularını dikkate almalıdır. Kum İlahiyat medresesi, İran milleti ve İslam ümmeti kutsal değerlerimize yapılan saygısızlık için bir özür beklemektedir.” denildi.

Welayet News  - Kum İlimler Havzası Başkanı Ayetullah Arafi, El-Zehra Medresesi’nde düzenlenen Göksel Sanatlar Festivalinin kapanış töreninde yaptığı konuşmada Azerbaycan'daki alim ve din adamlarının hapiste yaptıkları greve atıfta bulunarak şunları söyledi: ''Sayın Şeyh Tale de dahil olmak üzere ilim medresesi öğrenciler hapisteler. Bu protesto, Azerbaycan Cumhuriyeti hükümetinin halkın dini duygularını dikkate almasını bekleyen kutsal değerlere saygısızlıklar nedeniyledir. Kum, İran ve İslam Ümmeti kutsal değerlerimize yapılan saygısızlıklara karşı bir özür beklemektedir.

Herkes bunu bilmelidir ki, İslam dünyasında dini şahsiyetler ayrı bölgelerden gelseler de tüm İslam alemine aittir ve Azerbaycan hükümetinden sorunlarını çözmesini ve sorunların çözülmesinde dostlarımızın da eşlik etmesini bekliyoruz. Onlar Azerbaycan ülkesinin ve Müslüman ümmetinin gelecekteki hazineleridir.



Yeni yorum ekle